شایع‌ترین عوارض جراحی سرطان سینه در زنان-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

شایع‌ترین عوارض جراحی سرطان سینه در زنان

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، خشکی مفصل شانه را یکی از عوارض شایع در بیماران پس از جراحی سرطان سینه عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 29
کد خبر: ۲۵۵۷۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، معصومه بیات، خشکی مفصل شانه را یکی از عوارض شایع در بیماران پس از جراحی سرطان پستان عنوان کرد و گفت: با انجام ورزش‌های اصلاحی می‌توان از بروز این عارضه پیشگیری کرد.

وی، علت این عارضه را کاهش دامنه حرکتی مفصل شانه پس از جراحی در بیماران مبتلا به سرطان پستان برشمرد و یادآور شد که بیمار با انجام ورزش‌های مناسب می‌تواند باعث اصلاح دامنه حرکتی این مفصل شود.

آموزش چند حرکت ورزشی

بیات ضمن آموزش چند ورزش و حرکت اصلاحی تاکید کرد: بیمار با انجام این حرکات و ورزش‌ها می‌تواند از خشکی مفصل شانه سمت مبتلای خود جلوگیری کند.

به گفته این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی برای انجام ورزش اول ابتدا فرد باید به جلو خم شده و دست مبتلا را آویزان کند. سپس به آرامی از جهات مختلف (چپ به راست، جلو به عقب و بالعکس و دورانی) دست خود را حرکت دهد؛ در حرکت دورانی نیز ابتدا باید از دایره کوچک شروع کند و به تدریج دایره را بزرگ‌تر کند.

بیات با اشاره به حرکت اصلاحی دوم، گفت: در این حرکت فرد باید دست مبتلا را با دست دیگر گرفته و به سمت بالا هل دهد و تا حد قابل تحمل دست خود را به سمت بالا ببرد که ممکن است این حرکت درد داشته باشد. وقتی به ناحیه‌ای رسید که احساس درد داشت حدود ۱۰ ثانیه دست را در همان ناحیه نگه دارد و بعد پایین آورده و مجدد ورزش را انجام دهد.

به گفته وی، هر یک از حرکات و ورزش‌ها باید دو بار در روز و هر بار ۱۰ مرتبه انجام شود و هر مرتبه نیز ۱۰ ثانیه طول بکشد.

بیات در ادامه به آموزش حرکت اصلاحی سوم پرداخت که در این حرکت فرد به پهلو کنار دیوار ایستاده و انگشتان دست مبتلای خود را روی دیوار بگذارد. سپس آهسته انگشتان خود را به سمت بالای دیوار حرکت دهد و تا جایی که درد برایش قابل تحمل باشد باید دست خود را بالا ببرد.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، در ادامه آموزش‌های خود گفت: در ورزش چهارم از یک روسری یا پارچه استفاده می‌شود. بیمار پارچه را از پشت خود رد می‌کند، یک طرف آن را از بالای شانه با دست سالم گرفته و سر دیگر آن را از پایین با دست مبتلا می‌گیرد.

به گفته وی، بیمار باید با دست سالم پارچه را به سمت بالا بکشد که در این صورت دست مبتلا نیز از پشت به سمت بالا کشیده می‌شود. هدف این ورزش این است که دست مبتلا به پشت و بالا حرکت کند. ۱۰ ثانیه نگه می‌دارد و بعد دوباره ورزش را تکرار می‌کند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار